Energiebespaarfonds van start

energiebespaarfondsWoningeigenaren die voordelig willen lenen voor hun energiebesparende renovatie, kunnen vanaf vorige week terecht bij het Energiebespaarfonds. De voorwaarden hiervoor zijn bekend geworden.

Aantrekkelijke rente

Vanaf 21 januari is het mogelijk een Energiebespaarlening af te sluiten om slim te investeren in energiebesparende maatregelen in de eigen woning. Woningeigenaren krijgen een lagere energierekening en verhogen de woningwaarde met een beter energielabel. De Energiebespaarlening is vanwege de lage rente aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren. De lening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds, dat met financiële bijdragen van de Rabobank, de ASN Bank en de Rijksoverheid is gerealiseerd.

Welke maatregelen?

Met de lening kunnen diverse energiebesparende maatregelen worden gefinancierd. Denk aan het isoleren van de woning of de aanschaf van een HR-ketel of een zonneboiler. Ook zonnepanelen horen tot de mogelijkheden. Voorwaarde bij zonnepanelen is dat hiervoor maximaal 50% van de lening gebruikt mag worden. De andere 50% van het leenbedrag moet geïnvesteerd worden in andere maatregelen. De lening kan gebruikt worden voor 14 energiebesparende maatregelen. De voorwaarden daarvoor staan op de website www.ikinvesteerslim.nl

Rentepercentage

Woningeigenaren kunnen vanaf 21 januari de lening aanvragen via www my site.ikinvesteerslim.nl. De annuïtaire lening van minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- is alleen beschikbaar voor particuliere eigenaren van bestaande woningen. De looptijd is 7 of 10 jaar, afhankelijk van de hoogte van de lening. De rente van de Energiebespaarlening staat vast gedurende de looptijd van de lening. Bij de start op 21 januari zal de rente voor leningen met een looptijd van 7 jaar 3,4%.  De rente van de lening is mogelijk fiscaal aftrekbaar. Voor de Energiebespaarlening is een Europees standaard informatieblad opgesteld.

 

Written by coelingh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *