ISDE subsidie verhoogd naar 290 miljoen

Coelingh > Nieuws > ISDE subsidie verhoogd naar 290 miljoen

(Tekst en foto: Henk & Fred, datum onbekend)

De ISDE-subsidieregeling voor isolatiemaatregelen, (hybride) warmtepompen, zonneboilers en aansluitingen op een warmtenet, wordt dit jaar met € 62 miljoen verhoogd in verband met het grote aantal aanvragen. Minister Jetten voor Klimaat en Energie wil daarmee voorkomen dat verduurzaming van woningen en bedrijven tot stilstand komt. Er is in totaal € 290 miljoen beschikbaar in 2022. De extra subsidie is per 18 oktober beschikbaar. Particulieren en bedrijven kunnen de subsidie gebruiken voor een deel van de investering in een warmtepomp, zonneboiler of isolerende maatregelen. Ongeveer 30% van de aanschafwaarde van een (hybride) warmtepomp wordt ermee vergoed. Deze subsidie is alleen van toepassing op bestaande bouw.

Aantal aanvragen verdubbelt in 2022

De Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert de regeling uit en voorziet dat het aantal ISDE-aanvragen in 2022 verdubbelt ten opzichte van 2021 naar ruim 80.000 aanvragen. Dit jaar werden er al ruim 64.000 aanvragen gedaan. Na de verhoging van het budget is er tot en met eind dit jaar nog bijna € 90 miljoen beschikbaar voor huishoudens en zakelijke gebruikers. Daarnaast is er binnen de ISDE specifiek voor zakelijke gebruikers in 2022 € 30 miljoen beschikbaar voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen. Aanvragen kan via de website van RVO.

De ISDE-subsidie wordt jaarlijks beschikbaar gesteld en loopt door tot 2030. De regeling geldt voor huiseigenaren, VvE’s en bedrijven. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp of isolatiemaatregel.

Van verstopt toilet tot …

Steenwijkerland en omgeving

Contact